Trasee turistice Bran

Zona Bran, inconjurata de muntii Barsei, Bucegi, Ciucasului si Piatra Craiului, este parte componenta a unora dintre cele mai spectaculoase trasee montane turistice.
Traseele montane si circuitele turistice ce trec prin zona Bran - Moeciu au diferite grade de complexitate, si necesita echipament montan adecvat.

 • BRAN – POIANA CLINCEA – SAUA DIN TIGANESTI  - CABANA OMU (marcaj banda rosie) 5 – 6 ore
 • BRAN – POIANA CIUBOTEI – VARFUL SCARA (2422 m) – CABANA OMU (marcaj triunghi galben)  6 – 7 ore
 • BRAN – VALEA GAURA – CABANA OMU (marcaj cruce rosie) 6 – 7 ore
 • PARAUL RECE – CHEILE RASNOVULUI (marcaj triunghi galben) 3 ore
 • PARAUL RECE – DEALUL CU MESTEACAN (marcaj cruce albastra) 3 ore
 • POIANA BRASOV – POIANA CRISTIAN – RASNOV (marcaj banda albastra ) 3 – 4 ore, cu directii: - Poiana Cristian si spre Cabana Cheia
 • POIANA BRASOV – CABANA CHEIA (marcaj punct rosu) 3 – 4 ore
 • MOECIU DE SUS – POIANA GUTANU – SAUA BATRANA – HOTEL PESTERA (marcaj triunghi rosu) 7 – 8 ore
 • MOECIU DE SUS – VALEA PRAVALELE – SAUA STRUNGA – CABANA PADINA (marcaj cruce rosie) 6 – 7 ore

Castelul Bran

Cu o vechime de aproape sase secole, situat pe creasta unei stanci, Castelul Bran, supranumit si "Castelul lui Dracula" este cea mai populara atractie turistica din Romania. Legenda lui Dracula, cunoscuta in intreaga lume, se datoreaza lui Vlad Tepes, cel care s-a nascut in Castelul Bran, si a uimit intreaga lume prin metodele sale de tortura. Castelul Bran a fost construit in secolul XIV, fiind pentru o buna perioada de timp, resedinta lui Vlad Dracul. In momentul de fata, in castel este amenajat un muzeu impresionant.

Program de vizitare

 • Luni 11:00-18:00
 • Zilnic 9:00-18:00

Tarife intrare

 • Adulti 9 Ron/persoana
 • Elevi si studenti 4 Ron/persoana
 • Copii sub 5 ani gratis

Cetatea taraneasca a Rasnovului

De pe netedul ses al Barsei se zaresc de departe ruinele masive ale cetatii Rasnov, construita pe un deal stancos. Ridicata cam in acelasi timp cu cetatea Prejmer, ea este amintita prima oara in documentele anului 1355. In secolele urmatoare este refacuta si consolidata in mai multe randuri. Intre zidurile cetatii si-au gasit adapost si trupele lui Mihai Viteazul, care s-a oprit aici dupa infrangerea de la Miraslau (1600). Domnul a asteptat la Rasnov sa-i soseasca din Tara Romaneasca intaririle necesare refacerii armatei sale.

Situata pe drumul de veche traditie Brasov-Rucar-Campulung Muscel, ce lega Transilvania de Tara Romaneasca, cetatea a facut fata multor asedii; o singura data luptatorii ei au trebuit sa deschida portile, in anul 1612, din cauza lipsei de apa.

Acest eveniment revine in memorie si datorita fantanei pe care o vedem in mijlocul cetatii ruinate. Cu cata truda trebuie sa fi fost sapata in stanca dura fantana adanca de peste 150 m!

Cum arata odinioara cetatea? O plimbare printre ruinele camerelor de provizii, de-a lungul zidurilor groase, cu galeriile de unde luptatorii rasnoveni aparau cetatea, sau la "Ograda" - locul unde erau aduse vitele la adapost - ne poate sugera contururile ei.

O imagine tot atat de sugestiva ne-o ofera si muzeul din Rasnov, in care armele, uneltele, stampele si alte obiecte de epoca evoca atmosfera acelor vremuri si intregesc istoricul puternicei cetati.

Partia Schi Zanoaga

Pentru practicantii sporturilor de iarna, la doar 2 km de Cabana LA FLO si doar 3km de Castelul Bran se afla partia de schi Zanoaga cu o lungime de 650m si o diferenta de nivel de 145m, dotata cu tunuri de zapada si ratrac.

La baza partiei pot fi inchiriate schiuri si saniute, intre doua ture se poate servi un vin fiert, un ceai sau bautura calda preferata si se pot savura preparate proaspete la gratar.

Tarifele transportului teleschi sunt cuprinse intre 5 ron 1 urcare si 45 ron 15 urcari, inchirierea de schiuri, bete si clapari costa 35 ron, iar inchirierea unei saniute costa...ron.

Partia beneficiaza de parcare cu plata, taxa fiind de 12 ron / zi / autoturism.

Instalatia de iluminat nocturn functioneaza sambata pana la ora 19, sau la cererea grupurilor organizate iar programul de functionare al teleschiului este: 10-16.30 vineri si duminica iar sambata programul este 10-19.

Activitatea pe partie este supravegheata in permanenta de jandarmi montani si salvamontisti.

Poiana Brasov

Bogată în aer curat şi condiţii propice pentru practicarea diferitelor sporturi, Poiana Braşov este una dintre cele mai cunoscute staţiuni montate din ţară, fiind aleasă ca destinaţie în principal de cei care practică schiul. Aici există în jur de 10 pârtii, unele dintre ele dotate cu telecabine, teleferic şi chiar nocturna, asigurând astfel turiştilor posibilitatea petrecerii unei vacanţe de iarnă de neuitat.

Poiana Brasov se afla la doar o jumatate de ora de mers cu masina de la cabana noastra facilitand accesul usor indiferent de anotimp.

 

Predeal

La 1030 m altitudine, Predealul este cel mai inalt oras din Romania. Zona este incredibila, fiind situata intre Masivul Piatra Mare, Masivul Postavaru, Muntii Bucegi si Masivul Clabucetul Taurului.

Puteti face drumetii pe trasee marcate in masivele montane ce inconjoara statiunea, zona fiind de o frumusete desavarsita. In plus, cluburile, pub-urile, si restaurantele de traditie se afla in imediata apropiere a vilei noastre, accesul la acestea fiind foarte rapid. 

Un loc distinct in oferta de agrement a statiunii revine domeniului schiabil, de aceea pentru a prelungi sezonul de schi cu pana la 50 de zile (in conditiile unei temperaturi si umiditati scazute) din anul 2002 partiile din Predeal au fost dotate cu tunuri de zapada.